tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mokkapalat

Tällä kertaa vaalea mokkapala, jossa on todella makea kuorrutus. Jos pohjaan laittaa kaakaojauhetta, niin saa kaakaonvärisiä mokkapaloja. Koristeluun käytetään ilman muuta kookosrouhetta. Mielestäni nonparelleilla koristellut ei pärjää niille ollenkaan. Tein omat mokkapalani sokerin ja voin minimimäärillä. Vehnäjauhoja oli sitten 8 dl.






Pohja

4 kpl          kananmunia
3-4 1/2 dl  sokeria
200-250 g voita 
3 dl           maitoa
7 1/2-8 dl vehnäjauhoja
5 tl           leivinjauhetta
5 tl           vaniljasokeria
(4 rkl       kaakaojauhetta)

Kuorrute

75 g        voita
5 rkl        vahvaa kahvia
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
3 tl         vaniljasokeria
1 pkt      tomusokeria (500 g/7 dl)
hieman  kookosrouhetta koristeluun






Vaihe 1

Tehdään ensin pohja. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai levyllä juoksevaksi. Laita muovikulhoon sokeri ja munat ja sekoita ne vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.






Vaihe 2

Sekoita kuivat aineet muovikulhossa ja lisää ne munaseokseen vuorotellen maidon kanssa. Voit lisätä kuivat aineet metallisiivilän läpija sekoitella ne joko vatkaimella tai nuolimella. Teoriassa siivilä+nuolin yhdistelmällä saa kuohkeampaa, mutta ihan yhtä hyvää tulee muutenkin.




Vaihe 3

Lisää lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Sekoita.









Vaihe 4

Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ja levittele taikinalastalla tasaiseksi. Taikina riittää helposti koko pellille. Laita pelti uuniin toisiks alimmalle tasolle ja paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä tunti tjsp.

Vaihe 5

Valmistetaan kuorrute. Sulata voi ja lisää kahvi, vanilliinisokeri ja kaakao. Lisää joukkoon tomusokeria 1/2 dl kerrallaan välillä sekoittaen.


Vaihe 6

Levitä kuorrute mokkapala pohjan päälle tasaisesti taikinalastalla. Lopuksi ripistele päälle kookosrouhe ja anna kuorrutteen kiinteytyä noin tunnin ajan, jonka jälkeen voit leikata mokkapalat sopivan kokoisiksi palasiksi. Nauti makeat ja herkulliset mokkapalat vaikka teen tai kahvin kera.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti